remove_red_eye 80
favorite_border 0
share

Handposities in Reiki

In Reiki worden er traditionele en fundamentele handposities gebruikt om de energiebalans te bevorderen en te helpen bij de genezing van verschillende delen van het lichaam. Afhankelijk van je specifieke gezondheidsprobleem, kan er tijdens een Reiki-behandeling meer tijd aan het ene gebied worden besteed dan aan het andere. Dit artikel belicht in het algemeen de basis handposities van Reiki. Sommige posities van de handen in Reiki kunnen worden weggelaten en/of kunnen tijdens een sessie in een andere volgorde voorkomen. Er kunnen ook variaties op deze posities worden aangebracht, afhankelijk van je individuele behoeften.

 

De basis handposities

Als je voor je eerste behandeling gaat zijn dit de posities die je over het algemeen kunt verwachten, aangezien ze typisch zijn voor de meeste behandelingssessies. Elke positie is bedoeld om de energieën in dat gebied in evenwicht te brengen. Wat betekent dat vastzittende energieën worden verwijderd. Zodat je kunt ontspannen, stress kunt verminderen en ruimte kunt maken voor je lichaam om te rusten, te genezen en optimaal te functioneren. Als je bijzondere aandacht nodig hebt in een specifiek gebied, laat het je Reiki-therapeut dan weten. Vaak zal je beoefenaar gebieden die extra aandacht nodig hebben in zijn of haar handposities kunnen waarnemen, waarvan je misschien niet eens weet dat je het nodig hebt.

 

Positie A

Palmen worden lichtjes op je voorhoofd geplaatst en/ of de handen van de beoefenaar kunnen je ogen zachtjes omhullen. De behandelaar zorgt ervoor dat de neus niet bedekt wordt, waardoor de ademhaling kan beperkt worden.

 

Positie B

De beoefenaar kan zijn handen rustgevend langs de zijkanten van je slapen en gezicht plaatsen.

👉 Iets voor jou?

Wist je dat je heel laagdrempelig zelf de beginselen (en meer) van Reiki kunt leren? Via onze Online Cursus Reiki leer je Reiki voordelig en vanuit eigen huis!

Positie C

Je hoofd kan in de handen van de beoefenaar worden gelegd terwijl zijn of haar handen op de tafel rusten.

 

Positie D

Je kaaklijn of keelgebied kan voorzichtig Reiki worden aangeboden.

 

Positie E

De rechter- of linkerhand van de beoefenaar kan zweven of in de buurt van je nek of boven je sleutelbeenderen worden geplaatst, terwijl zijn of haar andere hand zal zweven of over je hartchakra.

 

Positie F

Handen kunnen voorzichtig op je bovenbuik worden gelegd.

 

Positie G

De beoefenaar kan zijn handen op je zonnevlechtgebied of midden in de buik plaatsen

 

Positie H

De beoefenaar kan zijn handen in het midden van je onderbuik plaatsen, een paar centimeter onder je navel.

 

Positie I

Optioneel kan een beoefenaar reiki aanbieden op je knieën en/ of je enkels of voeten. Dit zijn optionele posities als de behandelaar denkt dat je er baat bij kan hebben. Of ze kunnen gewoon doorgaan naar handposities op je rug.

 

Positie J

De behandelaar kan vragen om je op je buik te draaien of zachtjes op je zij gaat rusten. De handen van de beoefenaar worden voorzichtig op het gebied van je schouderblad gelegd en rusten daar.

 

Positie K

Handen worden naar beneden verplaatst naar een positie onder de schouderbladen of middenrug.

 

Positie L

De beoefenaar beweegt zijn handen om zachte druk uit te oefenen in een handpositie op je onderrug.

 

Wat te verwachten tijdens een reiki behandeling

Tijdens een reiki sessie rust een klant comfortabel op een massagetafel of zit soms op een stoel. Er is geen manipulatie van weefsel zoals bij massage of ander lichaamswerk dat plaatsvindt, behalve een zeer zachte handdruk. En, in tegenstelling tot massagetherapie ben je tijdens een reiki behandeling altijd volledig gekleed. De sessie wordt meestal in stilte gedaan met zo min mogelijk praten, tenzij je natuurlijk iets wilt communiceren met je behandelaar. De beoefenaar kan rustgevende achtergrondmuziek of natuurgeluiden laten afspelen. Als je je niet op je gemak voelt, bijvoorbeeld als de muziek je afleidt of als je liever een bepaalde reiki handpositie overslaat, laat het dan voor of tijdens je sessie weten aan je behandelaar.

👉 Een eigen Reiki praktijk?

Presenteer net als vele andere praktijkeigenaren ook jouw praktijk op UVAG.nl en geniet van alle voordelen van een lidmaatschap!

De Reiki aanraking

Reiki wordt uitgevoerd met zeer zachte, statische druk van de handen van de beoefenaar op traditionele handpositiegebieden, of met hun handen enkele centimeters boven je lichaam zwevend. Reiki werkt in beide gevallen even goed, dus als je liever niet direct wordt aangeraakt met een of alle handposities en de voorkeur geeft aan de zweefmethode, communiceer dat dan voor of tijdens je sessie met je beoefenaar.

 

Gevoelige of privé gebieden worden tijdens een reiki behandeling nooit aangeraakt. Zelfs als je een gezondheidsprobleem hebt in een gevoelig of privégebied, is het tegen de Ethische Code van Reiki om privé of gevoelige gebieden fysiek aan te raken. Je Reiki beoefenaar wil dat je de meest ontspannen en comfortabele ervaring ervaart terwijl je geniet van deze tijdloze methode van Japans energiewerk voor stressvermindering, ontspanning en welzijn.

 

Zodra de basis handposities en/ of variaties allemaal zijn voltooid en vastzittende energieën zijn verwijderd of gebalanceerd, kan de beoefenaar zijn handen in een vegende beweging over je lichaam bewegen om je energieveld te reinigen van achtergebleven energieresten.

 

Na de behandeling

Zorg ervoor dat je 24 uur na je sessie voldoende water drinkt en neem even de tijd, zelfs al is het slechts een paar minuten, om te genieten van de rust en kalmte na je behandeling. Probeer na je sessie of misschien later op de dag 10 of 15 minuten de tijd te nemen om waardering van je hogere zelf te ontvangen voor het zo welsprekend zorgen voor je lichaam, geest en ziel en om te genieten van je verhoogde staat van welzijn en vrede.

 

Plaats een reactie

message
email
person

Download nu ons gratis e-book

👉 We hebben een e-book geschreven over de 5 belangrijkste stappen bij het kiezen van jouw alternatief therapeut.

 

Klik hier om het e-book direct te downloaden! 💕

Holler Box