keurmerk UVAG

UVAG (Unie voor Alternatieve Geneeswijzen) fungeert als wegwijzer in de markt van alternatieve geneeswijzen. In samenwerking met onze leden reguleren wij het landschap van therapeuten. Zo zorgen we ervoor dat consumenten vol vertrouwen keuzes kunnen maken voor de zorg die bij hen past.

Dit vertrouwen wordt voor jouw klanten zichtbaar en herkenbaar middels het UVAG keurmerk.

Ben jij werkzaam als therapeut met een eigen praktijk binnen een van de alternatieve geneeswijzen, en ben je lid van UVAG, dan kan jij je aanmelden om dit keurmerk te mogen voeren. Zo help je mee aan het transparant maken en verbeteren van de branche. 

Daarnaast vergroot het de zichtbaarheid, betrouwbaarheid en vindbaarheid van jouw praktijk. En daarmee dan ook de mogelijkheid om meer klanten aan te trekken.

 

Voordelen keurmerk

Als drager van het UVAG keurmerk profiteer je van deze voordelen:

 • Vergroot je klantenkring door het duidelijk zichtbaar maken van jouw betrouwbaarheid;
 • Een gratis promotiepakket voor in je praktijk;
 • Het keurmerk logo zichtbaar op jouw UVAG bedrijfsprofiel, zodat potentiële klanten zien dat je aan alle eisen van het keurmerk voldoet;
 • Het keurmerk logo zichtbaar op jouw eigen website, zodat potentiële klanten kunnen zien dat jij aan alle eisen voldoet.

 

Voorwaarden keurmerk

Om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het UVAG keurmerk te waarborgen stellen we een aantal eisen aan iedere praktijk die het keurmerk wilt voeren.

Als potentiële drager dien je aan de volgende eisen te voldoen:

 • Je bent aangesloten bij een beroepsvereniging;
 • Je bent aangesloten bij een geschillencommissie/persoon
 • Je hebt een relevante opleiding succesvol afgerond of minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in jouw vakgebied;
 • Jouw website bevat duidelijke foto’s van de praktijkruimte;
 • Op jouw website staat duidelijk aangegeven onder welk KvK nummer het bedrijf geregistreerd is en bij welke beroepsvereniging je bent aangesloten.
 • Je communiceert helder en eenduidig over jouw tarieven en algemene voorwaarden.
 • Het voldoen aan voorwaarden en eisen van het keurmerk wordt periodiek gecontroleerd. De hiervoor benodigde informatie dient op verzoek tijdig en volledig te worden aangeleverd.

De aanvraag voor het voeren van het UVAG keurmerk kan ingediend worden bij het aangaan of gedurende het lidmaatschap van UVAG. Aan het voeren van het UVAG keurmerk zijn geen kosten verbonden.

 

Vraag het keurmerk aan

Voldoe je aan deze eisen en wil je profiteren van alle voordelen die het UVAG keurmerk te bieden heeft? Via onderstaande knop kan je een eenvoudig een aanvraag bij ons indienen om het keurmerk te voeren. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de screening in gang te zetten.

mail_outline Neem contact met ons op