Waarom je met het beoefenen van Yoga het welzijn van je lichaam, geest en ziel voedt

Wil je al heel lang met yoga beginnen, maar heb je een overvolle agenda en blijf je het daardoor alsmaar uitstellen? Dan hebben wij de oplossing voor je! Onze online yogalessen zijn een geweldige manier om een dagelijkse routine te introduceren en te behouden. Zelfs met kinderen in huis of een drukke agenda!

2
1. Maak je keuze

Ben je geïnteresseerd in de Online Cursus Yoga? Schrijf je dan direct in, of lees hieronder eerst meer over de cursus.

Meer over de Online Cursus Yoga

2. Volledig online, voordelige keuze

Wij willen dat iedereen de kans krijgt om het genot van Yoga te ervaren! Daarom bieden wij de cursus volledig online aan. Om die reden kunnen wij de kosten laag houden:

Cursus Yoga: €57,-

1
3
3. Schrijf je in en begin direct

Zodra je de keuze hebt gemaakt kan je je direct inschrijven. Na de inschrijving ontvang je meteen je inloggegevens en kan je beginnen. De online omgeving verloopt niet, dus je kunt de cursus volledig volgens jouw tempo volgen.

check Ja, direct inschrijven!

Waarom de Online Cursus Yoga volgen?

Onze online cursus Yoga is ontworpen om je te helpen jezelf beter te voelen in je lichaam en geest. Wanneer je start met yoga moet je je ook meteen gemotiveerd voelen en niet te overweldigend. Wij begrijpen ook dat starten met yoga voor mensen met beperkte tijd moeilijk is, dus hebben we een online cursus yoga ontworpen die perfect aansluit op jouw behoeften en verwachtingen. Onze cursus leert je de basishoudingen en technieken op een manier die inspirerend en toegankelijk aanvoelt.

Wat is Yoga?

Yoga is een oude vorm van lichaamsbeweging die zich richt op kracht, flexibiliteit en ademhaling om het fysieke en mentale welzijn te stimuleren. De belangrijkste componenten van yoga zijn houdingen (een reeks bewegingen die zijn ontworpen om kracht en flexibiliteit te vergroten) en de focus op de ademhaling. De praktijk is ongeveer 5000 jaar geleden in India ontstaan en is op verschillende manieren in andere landen aangepast. Omwille van de bewezen gezondheidsvoordelen van yoga wordt deze vorm van bewegen vandaag toegepast in rusthuizen, sportscholen, gezondheidsclubs, scholen, ziekenhuizen en bij vele mensen thuis via onze online cursus Yoga.

Waarom een online Yoga cursus volgen?

Mensen beginnen om verschillende redenen met yoga. Een regelmatige beoefening van deze bewegingsvorm maakt de spieren sterk en flexibel, en de gewrichten mobiel en stabiel. Dit verbetert op zijn beurt je houding. Door je heupen vrij te maken en je kernkracht te verbeteren, kan yoga de symptomen verlichten die worden veroorzaakt door onze moderne ‘stoelcultuur’. Door regelmatig te oefenen wordt het lichaam fit, strakker en pijnvrij. Maar yoga biedt ook meer dan fysieke voordelen. Aan yoga doen, geeft je rust en letterlijk de broodnodige ademruimte. Terwijl je aan yoga doet, kan je jouw telefoon niet controleren, e-mails bekijken, aan projecten werken of andere dagelijks te verrichten taken doen. Het voegt opmerkzaamheid, adembewustzijn en concentratie toe, wat helpt om stress en angst te verminderen en de geestelijk welzijn te versterken.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Yoga?

Er zijn tientallen wetenschappelijke proeven van verschillende kwaliteit gepubliceerd over yoga. Hoewel er ruimte is voor meer rigoureuze onderzoeken naar de gezondheidsvoordelen van yoga, suggereren de meeste onderzoeken dat yoga een veilige en effectieve manier is om fysieke activiteit te vergroten, met name kracht, flexibiliteit en balans. Bovendien zijn er aanwijzingen dat regelmatig yoga beoefenen gunstig is voor mensen met een hoge bloeddruk, hartaandoeningen, pijntjes en kwalen, waaronder lage rugpijn, depressie en stress. Beoordelingen van klinische onderzoeken in de afgelopen 20 jaar laten zien dat yoga de pijn, handicap en stemming aanzienlijk kan verbeteren bij mensen met aanhoudende pijn.

Ben ik te oud voor Yoga?

Absoluut niet! Net als onze partner ‘Happy with Yoga’ zijn we van mening dat yoga voor iedereen is, ongeacht leeftijd, bekwaamheid of levenswijze. Mensen beginnen zelfs vaak met yoga wanneer ze zeventig zijn en zeggen vaak dat ze eerder hadden willen beginnen met yoga. En onze yogalessen voor beginners zijn perfect voor alle leeftijden! Yoga is immers een vorm van lichaamsbeweging waarvan je kunt genieten vanaf jouw kindertijd tot vergevorderde jaren. Je hoeft dus helemaal niet in topconditie of lenig te zijn om te starten met yoga. Je zult zelfs merken dat yoga jouw flexibiliteit verbetert en je helpt om verder te gaan dan je normale bewegingsbereik, zodat je jezelf tijdens normale dagelijkse activiteiten comfortabeler voelt. Het maakt niet uit wat je conditie of flexibiliteit is, je hoeft alleen maar onze cursus Yoga te bestellen en van start te gaan vanuit het comfort van je huis en in jouw eigen tempo.

Yoga is absoluut niet zweverig

Yoga is een levenswijze die ruimte brengt voor positiviteit en geluk. Door aan yoga te doen, ga je ook bewuster leven en minder dingen op automatische piloot doen. Je zult bijvoorbeeld merken dat je meer op je voeding gaat letten, meer zult stilstaan bij bepaalde dingen en meer tijd in de natuur zult doorbrengen – wat geweldig nieuws is voor je algehele gezondheid en welzijn. Maar een keer per week yoga beoefenen is niet voldoende, simpelweg omdat het een manier van leven is. Om echt resultaten te zien, moet je meermaals per week yoga beoefenen – wat uiteraard moeilijk is wanneer je agenda zich tot het randje vult met taken en activiteiten. Maar met onze cursus Yoga voor beginners kan je elke dag in je eigen tempo thuis yoga beoefenen. Vergeet niet dat de grootste rijkdom geluk is, en dat geluk voortvloeit uit een goede gezondheid! Verzorg je lichaam en geest en schrijf je vandaag nog in voor de online cursus van Happy with Yoga!

Ervaring cursist

‘Ik heb yoga altijd leuk gevonden, maar vond nooit de tijd om het werkelijk te gaan beoefenen. Gelukkig vond ik jullie yogacursus voor thuis! Mijn ervaringen met de lessen zijn geweldig. Zelfs al ben ik nog niet zolang geleden begonnen, ik voel nu al dat ik meer energie heb, beter slaap en me beter kan focussen. Ik raad de online yoga cursus aan voor iedereen die in enkele minuten per dag zijn of haar levenskwaliteit en welzijn wil verhogen.’

Prijzen en lengte cursus

Stel het aanleren van yoga niet langer uit en boost je welzijn met alle basis yoga oefeningen waar en wanneer je maar wilt! Meld je nu aan voor slechts €57,- en start meteen met onze 9 online yogalessen en zoveel meer!

check Ja, ik wil mij inschrijven!