Alternatieve geneeswijzen worden in Nederland breed geaccepteerd als vervanging van of aanvulling op de reguliere geneeskunde. Daarnaast winnen alternatieve geneeswijzen de laatste jaren ook sterk aan populariteit.

UVAG (Unie voor Alternatieve Geneeswijzen) fungeert als wegwijzer binnen deze groeimarkt. In samenwerking met professionals uit het veld reguleren wij het landschap van therapeuten. Met onze inspanningen zorgen wij ervoor dat consumenten vol vertrouwen keuzes kunnen maken binnen een transparante markt.

Why – waar we in geloven

UVAG is ontstaan vanuit de overtuiging dat consumenten op een veilige, laagdrempelige wijze toegang moeten hebben tot kwalitatieve zorg. Alternatieve geneeswijzen kunnen het antwoord zijn op een breed scala aan fysieke en mentale klachten. Door de markt te reguleren maken wij het voor consumenten eenvoudiger om de juiste zorg te benutten.

How – hoe we het realiseren

Met het veld, voor het veld. Wij realiseren onze doelstellingen door nauw samen te werken met professionals uit de branche. Op die manier weten we precies wat er speelt binnen het werkveld. We combineren professionaliteit, passie en vakmanschap om onze rol zo goed mogelijk in te vullen.

What – welke tools we inzetten

Om de markt te reguleren en consumenten toegang te geven tot alle alternatieve zorg maken wij gebruik van een breed scala aan tools. Op ons online platform presenteren wij een zo breed mogelijk aanbod van de therapeuten binnen Nederland. In onze kennisbank delen we extensieve informatie over de verschillende disciplines van alternatieve geneeswijzen. Met ons keurmerk stimuleren wij de kwaliteit door eisen te stellen aan de dienstverlening van partijen binnen de markt.

mail_outline Neem contact met ons op