remove_red_eye 424
favorite_border 0
share

Reiki

Inleiding Reiki

Een behandeling met Reiki is gebaseerd op de energie overdracht tussen de behandelaar en de klant. De behandelaar laat de universele energie vanuit de kosmos stromen door zijn handen. Met de handen brengt hij de energie van de klant terug in balans. Hierdoor vermindert stress en wordt het slapen beter. Een Reiki behandeling werkt ondersteunend aan een reguliere behandeling. Reiki is kortom complementair aan de reguliere geneeskunde en valt onder de alternatieve geneeswijze.


Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van de universele levensenergie. Alle levende wezens hebben energie nodig om te leven. Wanneer de energie verstoord is dan ontstaan klachten waaronder stress, slecht slapen en fysieke klachten. De behandelaar maakt gebruik van de universele energie om hem heen en laat deze stromen via de chakra’s van zijn handen. Middels handoplegging worden de energiebanen van de klant behandeld. Het lichaam wordt op een natuurlijke manier in balans gebracht waardoor het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest wordt aangesproken.

👉 Iets voor jou?

Wist je dat je heel laagdrempelig zelf de beginselen (en meer) van Reiki kunt leren? Via onze Online Cursus Reiki leer je Reiki voordelig en vanuit eigen huis!


Oorsprong van Reiki

Reiki is in Japan ontstaan begin 1900. De gestudeerde Dr. Mikao Usui bekeerde zich tot het Tibetaans boeddhisme en werd monnik. Tijdens één van zijn vele reizen ontwikkelde hij Reiki. De techniek van genezen middels energetische handoplegging bestaat al meer dan 2.500 jaar en is waarschijnlijk ontstaan in Tibet. In Tibet werd deze techniek Chagwang genoemd. Dr. Mikao Usui zou deze techniek hebben herontdekt. Ondanks dat het werken met energiebanen in allerlei traditionele oosterse geneeswijzen voorkomt is het keiharde bewijs voor deze ontdekking nooit geleverd. Het blijft dus een mysterie of Dr. Mikao Usui de technieken allemaal zelf heeft ontwikkeld of dat deze uit veel oudere Tibetaanse geschriften voortkomen. In 1922 startte hij een school en kliniek in Tokio. Zijn geschriften werden in het Engels vertaald onder de naam ‘The Original Reiki Handboek of Dr. Mikao Usui’. Nadat in 1923 zowel Tokyo als Yokohama door een aardbeving werden getroffen werden zijn praktijken populair. Hij en zijn leerlingen behandelden de aardbeving slachtoffers met Reiki. 


Eén van zijn leerlingen met een achtergrond als arts, Chujiro Hayashi Sensei, hield nauwgezet alle handelingen bij die hij bij zijn patiënten uitvoerde. Hij noteerde welke handoplegging het best werkte. Zijn systeem legde hij vast in het boek ‘ Guidelines for Reiki Healing Method’. Dit boek en de wijze van behandelen geldt nog steeds als de gouden standaard. Hij voegde 12 posities toe van handopleggingen. Naast handoplegging wordt bij Reiki gebruik gemaakt van symbolen. De meeste Reiki behandelingen worden nog steeds via deze methode uitgevoerd. Reiki verspreidde naar de Verenigde Staten nadat een succesvol behandelde patiënt dusdanig onder de indruk was van Reiki dat zij de technieken mee nam naar haar thuisland Hawaii. Via Hawaii verspreidde Reiki zich over de rest van de Verenigde Staten en daarna de wereld.


Voor welke klachten is Reiki geschikt?

Een Reiki behandeling helpt om spiritueel te groeien. Behandelingen zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Een behandeling werkt geestelijk en lichamelijk ontgiftend. Reiki stimuleert op natuurlijk wijze de weg naar genezing, het kan pijn wegnemen. Je komt geestelijk meer in balans. De behandeling kan worden ingezet bij een breed scala aan fysieke en mentale klachten. Denk aan pijnklachten waaronder gewrichtspijn, hoofdpijn, klachten aan arm, nek en schouder (KANS) en buikpijn. Ook is Reiki goed inzetbaar bij luchtwegklachten zoals verkoudheid, allergie en eczeem. Reiki kan worden ingezet bij mentale klachten waaronder: angst, faalangst, stress, lusteloosheid, somberheid, weinig zelfvertrouwen en slecht slapen. Reiki zorgt voor een toename aan vitaliteit en zelfvertrouwen. De behandelingen zijn goed te combineren met een behandeling in de reguliere geneeskunde.


Hoe ziet een reiki behandeling eruit?

Een behandeling wordt altijd gedaan met kleren aan. Soms wordt gevraagd om de schoenen uit te doen. De universele levensenergie is in staat om door kleding heen te stromen. De behandeling kan plaatsvinden zittend op een stoel of liggend op een massagetafel. Een Reiki behandeling duurt tussen de 15 minuten en 1,5 uur. De ontvanger van de behandeling doet niets. De behandelaar legt de handen op verschillende plaatsen op het lichaam. In de regel wordt de behandeling als ontspannend ervaren. Soms nemen mensen ook andere dingen waar zoals: koud, warmte, tintelingen, zien van licht en kleuren. Reiki kan gecombineerd worden met andere alternatieve behandelingen zoals ayurveda en acupressuur (Shiatsu massage).


👉 Een eigen Reiki praktijk?

Presenteer net als vele andere praktijkeigenaren ook jouw praktijk op UVAG.nl en geniet van alle voordelen van een lidmaatschap!

Hoe leer je Reiki?

In Nederland bestaan cursussen die opleiden tot 3 niveaus. In Japan bestaan 6 niveaus. In principe kan iedereen Reiki leren en staan mensen al van nature in contact met de universele energie om ons heen. Stress en slechte ervaringen blokkeren soms de weg naar de universele energie. Elk mens bezit echter van nature de eigenschap om met universele energie te kunnen werken. Tijdens het eerste niveau, Reiki 1, leert je jezelf open te stellen voor de universele levensenergie. Je leert om deze energie door te geven en mensen te behandelen. Tijdens het tweede niveau, Reiki 2, wordt geleerd om Reiki op afstand te geven. De universele energie is niet tijd- en plaatsgebonden. Daarnaast leer je om de symbolen te gebruiken. De derde training leidt op tot Reiki Master. Een training wordt ook wel een inwijding genoemd. De master opleiding is intensief en duurt meerdere maanden. Je leert de universele energie met kracht te gebruiken.

Lees hier meer over de Online Cursus Reiki 1, Online Cursus Reiki 2 en Cursus Reiki Master. U kunt deze via UVAG zowel als particulier, als praktijkhouder online volgen.


Verschillende soorten Reiki

In de loop van jaren zijn er verschillende vormen van Reiki ontstaan mede ten gevolge van het feit dat men Reiki mengt met andere vormen van alternatieve geneeswijzen. Karuna Reiki is een krachtige vorm van Reiki die werkt met het element vuur. Deze vorm is uitermate geschikt voor het verdrijven van psychische klachten. Seichem is een Reiki vorm waarbij wordt gewerkt met de vier helende elementen: aarde, water, lucht en vuur. Centraal in de behandeling staat dat de behandelaar wordt begeleid door paranormale gidsen (god, engelen, voorouders). Kundalini Reiki is mengvorm waarbij de technieken uit de Kundalini yoga de Reiki ondersteunen. Volgens de leer van Kundalini bevindt zich bij de basischakra een sterkte opgerolde energie die men vrij kan maken. Kundalini Reiki staat ook bekend als Tummo Reiki. Andere bekende vormen van Reiki zijn onder meer Shamballa Reiki en Angel Reiki. 

 

Plaats een reactie

message
email
person

Download nu ons gratis e-book

👉 We hebben een e-book geschreven over de 5 belangrijkste stappen bij het kiezen van jouw alternatief therapeut.

 

Klik hier om het e-book direct te downloaden! 💕

Holler Box