remove_red_eye 18
favorite_border 0
share

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van reiki-energie te worden en deze energie voor jezelf en anderen te gebruiken. Hoewel je in een boek over reiki kunt lezen en handposities kunt leren, kun je reiki pas echt beoefenen als je eenmaal bent afgestemd op reiki.

Hoe verloopt een reiki inwijding?

Bij een inwijding van reiki 1 worden studenten afgestemd op drie verschillende symbolen, die elk een ander aspect van reiki-energie vertegenwoordigen, namelijk kracht, emotioneel evenwicht en helen op afstand. Elke student ontvangt vier afzonderlijke keren een afstemming op deze 3 symbolen, en bij elke herhaling wordt de verbinding verdiept.

 

De inwijdingen voor reiki 2 en reikimeester zijn vergelijkbaar van aard, maar hebben verschillende symbolen, elk met een andere betekenis voor het openen van je energetische paden.

 

Wat voel je bij een reiki inwijding?

Het ontvangen van een reiki inwijding is een krachtige spirituele ervaring, omdat je energetische paden worden geopend door een reikimeester. Door deze energetische opening kan de reiki-energie vrij door je lichaam stromen om je gezondheid en die van anderen te beïnvloeden.

 

Het gevoel van een reiki inwijding is persoonlijk, maar studenten melden vaak dat ze een verlichting van hun lichaam voelen en een tinteling van hun hoofd naar hun tenen wanneer de reiki-energiebanen worden geopend.

 

Het openen van je energiepaden heeft het effect dat het andere energetische genezings- en kanaalpaden verbetert. Studenten melden dat het ontvangen van een inwijding een verhoogd intuïtief bewustzijn veroorzaakt en elke aangeboren psychische gevoeligheid vergroot.

 

Hoe bereid je je voor op een reiki inwijding?

Hoe je je voorbereidt op een reiki inwijding hangt af van je eigen persoonlijke spirituele bezigheden. Het openen van een energetisch pad is geen lichte materie, en hoewel het niet strikt noodzakelijk is om iets te doen om je voor te bereiden op het ontvangen van een reiki-afstemming, kiezen de meeste studenten ervoor om voor hun inwijding opnieuw contact te maken met hun eigen spirituele pad, om de algehele effecten van de afstemming te versterken en de transformatieve kracht te maximaliseren.

 

Een aanbevolen manier ter voorbereiding op een reiki inwijding is een driedaagse reiniging vóór je afstemming. Vermijd het eten van zwaar voedsel, beperk of elimineer cafeïne, suiker, tabak of alcohol. Besteed je tijd aan lezen of mediteren in plaats van tv te kijken. Doe een bewuste poging om negatieve emoties, zoals woede of jaloezie, los te laten.

 

Al deze voorbereidingen zullen je helpen om de spirituele transformatie beter te accepteren en de afstemming aan te moedigen om diepgaande, langdurige effecten op je leven en welzijn te hebben.

 

Moet een reiki inwijding worden vernieuwd?

Als je eenmaal bent afgestemd op reiki, zal de reiki-energie de rest van je leven door je heen stromen. Je vermogen om reiki-energie te kanaliseren en te verplaatsen, blijft bij je, omdat het geschenk van reiki je volgt en je de rest van je leven helpt.

 

Wat zijn de voordelen van het op afstand ontvangen van een reiki inwijding?

Door reiki te leren vanuit het comfort van je eigen huis, ben je in staat om de voordelen van reiki in je eigen tempo te leren en op te nemen. Een online cursus reiki volgen heeft je ook de tijd om je voor te bereiden op je afstemming voordat je het ontvangt.

 

Reiki is een energetische oefening en veel van de reiki die je de rest van je leven ontvangt en levert, zal op afstand zijn. Op afstand beginnen met je reikireis helpt je om je voor te bereiden op een leven zonder grenzen.

 

Plaats een reactie

message
email
person

Download nu ons gratis e-book

👉 We hebben een e-book geschreven over de 5 belangrijkste stappen bij het kiezen van jouw alternatief therapeut.

 

Klik hier om het e-book direct te downloaden! 💕

Holler Box