Met de jaren is het behandelen van de huid met laserbehandelingen bekender en ook populairder geworden. Reden waarom u hiervoor bij steeds meer goede huidklinieken terecht kunt. De laserbehandeling is voor velerlei huidcondities te gebruiken. Leest u verder voor meer informatie.
Wat is een laser eigenlijk?
Iedereen heeft weleens van de term “laser” gehoord en men denkt dan aan de scherpe lichtstraal. Maar wat is laser eigenlijk? De naam laser is in feite een afkorting, die staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (vertaald: lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling). Een laserapparaat straalt een zeer geconcentreerde en smalle bundel van licht uit. Deze geconcentreerde lichtbundel kan voor van alles gebruikt worden. Bekende applicaties zijn:
- het laseren van de ogen;
- een lasersnijmachine;
- verzenden van data;
- en dus ook voor gezichtsbehandelingen.
Voor welke indicaties kan een laserbehandeling gebruikt worden?
De laserbehandeling kan vrij breed ingezet worden. Zo kan deze o.a.:
- overtollige haargroei op het gezicht of lichaam verwijderen: hebt u genoeg van het frequente scheren van benen, oksels en bikinilijn? Of vindt u het pijnlijk verwijderen van haren op de bovenlip of de benen door middel van harsen geen optie? Dan is laserbehandeling het alternatief. Hiermee worden de haarzakjes definitief vernietigd en komen de haren niet meer terug. Wat men wel moet weten is dat enkele behandelingen nodig zijn. Immers, alles haren groeien niet tegelijk. Bij de eerste behandeling wordt ongeveer 80% van de haren verwijderd. Op dat moment bevindt zich nog 20% van de haren in de vroege anagene fase. Dat betekent dat ze nog onder de huid zitten en niet zichtbaar zijn. Men kan het restant laten verwijderen bij een vervolgbehandeling. Iets anders waar men rekening mee moet houden is dat er pigment nodig is om de haren te kunnen verwijderen. Dat betekent dat haren zonder pigment (rood, blond, wit of grijs) helaas niet met deze methode verwijderd kunnen worden;
- pigment verwijderen: de laser kan sproeten, zonnevlekken en pigmentvlekken verwijderen, maar ook pigment van tatoeages;
- ontsieringen door aandoeningen van de vaten verwijderen: hierbij kan gedacht worden aan couperose, rosacea, kleine bloedvatgezwellen in het gezicht, stervormige bloedvaatjes in het gezicht, oppervlakkige spataderen in de benen;
- onvolkomenheden en onzuiverheden verwijderen: net zoals bij een chemische peeling, wordt een dun laagje van de huid geëxfolieerd, waardoor de huid gestimuleerd wordt om door celdeling de huid te vernieuwen en waardoor het huidoppervlak er egaler gaat uitzien.
- de verouderde huid behandelen en lichte rimpels minder zichtbaar maken, huidverslapping behandelen, acne en acnelittekens verwijderen: reden dat deze indicaties bij elkaar opgesomd zijn, is dat deze allen door een soortgelijke laser worden behandeld, namelijk de fotona laser.
Doet een laserbehandeling pijn?
Een laserbehandeling doet geen pijn. Wat mensen wel als onaangenaam kunnen ervaren, is de warmte die vrijkomt bij een laserbehandeling.
Vraag de huidkliniek
Dit zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Als u een bepaald huidprobleem hebt en u zou willen weten of hier, al dan niet met lasertherapie, iets aan gedaan kan worden, kunt u het beste contact opnemen met een goede huidkliniek.
Leer meer interessante artikelen over Beauty en Schoonheid en verrijk je kennis hiermee..;-)