Selecteer een pagina
Terrasoverkapping

05/09/2022

Terrasoverkapping

Stel, je hebt een prachtig huis, met alles er op en er aan, een mooie tuin eromheen, een fijn terras, allemaal hartstikke mooi, maar toch ontbreekt er iets. Maar wat dan?

Een terrasoverkapping!

Een terrasoverkapping? Wat is daar zo fijn aan dan? Wat zijn de voordelen?

Laat ik eens even een paar voordelen voor je op een rijtje zetten;

 • Je hebt er geen vergunning voor nodig om een terrasoverkapping te laten plaatsen. Het wordt wel aangeraden om voor de zekerheid bij je gemeente na te gaan of er toch eventueel voorwaarden zitten aan het bouwen van een terrasoverkapping.
 • Van meerwaarde voor je woning, een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je huis er nog een stukje fraaier uit gaat zien, en wanneer je je huis ooit wilt gaan verkopen zal dit de verkoopprijs ten goede komen.
 • Snelle plaatsing, wanneer je vakmensen in dienst neemt, zal plaatsing van een terrasoverkapping snel en goed gebeuren. Het is echt vakwerk, en ik raad je dan ook aan om niet zelf deze klus aan te vangen, alleen wanneer je zelf een vakman bent, die weet hij doet, is het aan te raden de klus zelf te klaren.
 • Bijna het hele jaar door buiten zitten, heerlijk toch, wanneer het buiten staat te regenen, of ander slecht weer, kun je toch buiten zitten in je tuin, jij blijft lekker droog!
 • Beschermt tegen schadelijke UV-stralen, tegenwoordig worden bijna alle terrasoverkappingen gemaakt van UV-werende materialen. Jij, maar ook je tuinmeubels zijn goed beschermt tegen deze schadelijke straling.
 • Zonwerende functie, een gigantisch voordeel is de zonwerende functie van een terrasoverkapping. Je bent heerlijk beschermd tegen de felle zon, daarnaast houd je ook vrij zicht op je tuin. Heerlijk relaxen!

Van welke materialen kan er een terrasoverkapping worden gemaakt?

Er zijn een aantal mogelijkheden wat betreft het materiaal waaruit de terrasoverkapping kan worden opgetrokken, te weten;

 • Hout
 • Aluminium
 • Polycarbonaat
 • Glas
 • PVC

Een terrasoverkapping wordt meestal gebouwd van hout, dit geeft een warme uitstraling, en ziet er prachtig uit. Ook vaak gebruikte materialen zijn PVC, en aluminium. PVC is het goedkoopste materiaal om te gebruiken, dus als je budget wat aan de krappe kant is, kun je het beste voor dit materiaal gaan. Wanneer je echt iets unieks wilt laten neerzetten, is glas het aangewezen materiaal. Nadeel is wel dat dit materiaal echt flink in de papieren kan gaan lopen, aangezien dit op maat voor je gemaakt dient te worden. Aluminium is ook een populaire keuze, vooral wanneer je een modern, strak huis hebt. Aluminium is heel onderhoudsvriendelijk, roest niet, en gaat lekker lang mee.

Overkapping aan huis

Terrasoverkapping van polycarbonaat

Polycarbonaat ten slotte, is sterk in opkomst. Het is sterker dan glas, en erg licht. Dit materiaal is gemakkelijk te bewerken, en dus ook makkelijk om te plaatsen.

Je ziet het, een terrasoverkapping biedt vele voordelen, en er zijn ook vele mogelijkheden wanneer je kijkt naar de te gebruiken materialen.

Bovenstaande informatie is natuurlijk ook van toepassing op een overkapping aan huis. Een overkapping aan huis maakt gebruik van dezelfde soorten materiaal.

Wanneer je serieus gaat nadenken over het laten plaatsen van een terrasoverkapping is het grootste dilemma wat voor soort materiaal je wilt gaan gebruiken. Vraag eventueel advies aan een vakman, of vraag een offerte aan. Heel veel succes met het plaatsen van de terrasoverkapping, en later, veel plezier ermee!

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Leiden, de prachtige historische stad in het hart van Nederland, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, schilderachtige grachten en levendige atmosfeer. Maar naast zijn architectonische pracht en geschiedenis heeft Leiden ook een bloeiende culinaire scene die...

Catering in Haarlem: Culinaire uitmuntendheid in het hart van Nederland

Catering in Haarlem: Culinaire uitmuntendheid in het hart van Nederland

Haarlem, een stad gelegen in de levendige provincie Noord-Holland, staat bekend om haar rijke geschiedenis, schilderachtige grachten en bloeiende culinaire scene. Onder de overvloed aan gastronomische hoogstandjes die Haarlem te bieden heeft, springen cateringdiensten...