Selecteer een pagina
Fitness marketing

10/03/2022

Fitness Marketing

Over de voordelen van het inzetten van een marketingbureau hoeft geen twijfel meer te bestaan, dit heeft zich al ruimschoots bewezen. Vele bedrijven en organisaties maken daarom gebruik van de diensten van zo’n bureau en voor sportscholen is dat niet anders. Het is echter goed om te weten dat voor een sportschool of fitness studio ook een speciaal marketingbureau ingezet kan worden, namelijk een dat zich bezighoudt met fitness marketing.

Waarom fitness marketing?

De sportwereld is een unieke wereld op zich. Om je als sportschool goed te presenteren, is het van belang om de ins en outs van deze wereld te kennen. Dat is precies waar sportschool marketing zich mee bezighoudt. De experts van een dergelijk marketingbureau kennen die ins en outs en gebruiken die kennis ten voordele van de cliënt. Zo kunnen zij voor de sportschool of fitness studio een website opzetten die goed gevonden wordt in de zoekresultaten door gebruik te maken van SEO (Search Engine Optimization) technieken, maar ook kunnen ze reclamecampagnes maken die echt aanslaan, of influencers uit de sportwereld inzetten om een sportschool aan te bevelen en events organiseren die aanslaan bij de beoogde doelgroep.

Fitness Marketing-klein

Werven van leden

Bij de start van een nieuwe sportschool is het werven van leden een cruciaal punt voor het succes van de onderneming. Maar ook wanneer het aantal leden onverhoopt is afgenomen – iets wat menig sportschool tijdens en na de corona lockdown heeft moeten ervaren – is het tijd voor actie. Natuurlijk bereik je als sportschool het meeste als je de mensen kan benaderen die echt interesse hebben. Een folder in de brievenbus levert misschien wat op, maar meestal belandt deze helaas vaak ongelezen bij het oud papier. Sportschool marketing is er op gericht om online, via de website, geïnteresseerden van goede informatie te voorzien door een professioneel opgezette website. Deze website biedt de geïnteresseerde de mogelijkheid om vragen te stellen of nadere informatie te krijgen door middel van een chatbot. De websitebezoeker kan een e-mailadres achterlaten voor het ontvangen van informatieve e-mails van de sportschool. Op deze wijze bouwt de sportschool een bestand op van mensen die oprechte interesse hebben. Beter dan de folder in de brievenbus, toch?

Daarnaast biedt fitness marketing een systeem aan waarmee deze geïnteresseerden telefonisch benaderd kunnen worden. Uit dit systeem kan een rapportage worden gegenereerd, zoals o.a.: hoeveel nieuwe leden zijn er via de website geworven en welke medewerker heeft deze leden geworven?

Wat werkt?

Wat werkt om nieuwe leden te werven? Hierboven is al ingegaan op de website. Andere mogelijkheden om potentiële nieuwe leden te interesseren zijn bijvoorbeeld om ze extra informatie te geven via de nieuwsbrief waar zij zich op de website voor hebben aangemeld. Die informatie kan dan gaan over (uiteraard) sport, voeding en gezondheid. Ook kunnen op sociale media korte video’s worden geplaatst met interessante sportgerelateerde onderwerpen. Liefst door een bekende lokale of nationale sporter. Verder kunnen er open dagen worden georganiseerd, die middels de e-mail nieuwsbrief worden aangekondigd. Zo zijn er tal van dingen te bedenken die ervoor zorgen dat een sportschool in het oog springt. Laat een fitness marketingbureau met je meedenken, zij weten het beste hoe je dit kunt aanpakken.

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Leiden, de prachtige historische stad in het hart van Nederland, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, schilderachtige grachten en levendige atmosfeer. Maar naast zijn architectonische pracht en geschiedenis heeft Leiden ook een bloeiende culinaire scene die...