Selecteer een pagina
Wat is MS Office

07/01/2022

365 9ffice

In dit artikel ga ik je uitleggen wat nu MS Office is, uit welke porgramma’s dit pakket bestaat., en welke verschillende versies er zijn. MS Office is een verzameling zogenaamde kantoor programma’s wat door de Amerikaanse firma Microsoft is ontwikkeld. De eerste versie verscheen alweer in 1990 voor Windows 3.0 Tegenwoordig heeft Microsoft Office wereldwijd meer dan een miljard gebruikers.

Uit welke programma’s bestaat MS Office?

De belangrijkste programma’s zijn:

• Word. Word is een tekstverwerker, en ook het meest bekende programma dat al vanaf de eerste versie van Office aanwezig is. Ooit was het grootste tekstverwerkingsprogramma Wordperfect, maar met de opkomst van Windows en Microsoft Office werd het marktaandeel van Word snel groter, en tegenwoordig is Word de grote speler, en is Wordperfect gemarginaliseerd.
• Excel. Dit is een spreadsheet programma. Dit programma wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het maken van berekeningen, en het maken van grafieken. Net als met Wordperfect, was er eerst ook een ander spreadsheet programma dat veel populairder was, Lotus 1-2-3. En ook hier geldt dat met de komst van Excel, het snel afgelopen was met de populariteit van Lotus.
• Outlook. Een zeer populair e-mail programma.
• Powerpoint. Een presentatieprogramma. Hiermee maak je prachtige presentaties, al vergt dit in het begin wel wat oefening. Het is niet het meest eenvoudige programma.
• OneNote. OneNote zit het in het Office pakket sinds 2003. Met OneNote kun je notities maken. Andere programma’s die in het Office pakket zitten zijn: Acces, een database programma, Project, dit is bedoeld voor wanneer je je bezig houd met Projectmanagement, en Publisher, hiermee kun je allerlei fraaie publicaties mee maken, zoals folders, kalenders, banners etc.

Excel cursus

Welke versies zijn er tegenwoordig van MS Office?

Tegenwoordig is er onderscheid gemaakt tussen thuis– en zakelijk gebruik. We zetten de verschillende pakketten hieronder op een rijtje om te zien welke programma’s er in zitten. Tegenwoordig is de benaming MS 365 sterk in opkomst als benaming voor het MS Office pakket.

• Thuisgebruik:
o Microsoft 365 personal
Voor 1 persoon, toegang tot Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Teams, OneDrive en Editor.

o Microsoft 365 Family.
Voor 2 tot 6 personen, toegang tot dezelfde programma’s als bij 365 Personal.

• Zakelijk gebruik:
o 365 Business Basic

Toegang, tot Word, Excel, Powerpoint, Teams, Outlook, Exchange, OneDrive, SharePoint o 365 apps voor bedrijven  Toegang, tot Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Onedrive, Access, Publisher o 365 Business Standard
Toegang, tot Word, Excel, Powerpoint, Teams, Outlook, Exchange, OneDrive, SharePoint, Access, Publisher

o 365 Business Premium

Toegang, tot Word, Excel, Powerpoint, Teams, Outlook, Exchange, OneDrive, SharePoint, Access, Publisher, Intune, Azure information Protection

Elk pakket in het zakelijke segment heeft ook nog zijn eigen rijtje met feiten, die het ene pakket duurder per gebruiker maken dan het andere pakket, maar het gaat te ver om deze in dit artikel te bespreken. Vanzelfsprekend is het Premium pakket het duurst, en de Basis variant het goedkoopst.

Cursussen, leuk, maar niet nodig, of toch wel noodzakelijk?

Om echt het onderste uit de kan te halen van bijvoorbeeld een programma als Excel is het aan te raden om hierover een Excel cursus te volgen, daar dit een complex programma is. Cursussen worden tegenwoordig zowel op locatie als online gegeven. Dus een Excel cursus in Rotterdam is geen probleem, het maakt niet uit waar je woont. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een cursus Microsoft Power BI, deze kan op locatie worden gegeven. Maar je kunt ook kiezen voor een cursus Microsoft Power BI online te doen. Ga eens kijken op een ICT cursus website, en zie wat de mogelijkheden zijn voor cursussen MS Office of Power BI.

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Het belang van gordijnen

Het belang van gordijnen

Gordijnen zijn waarschijnlijk de meest populaire en gebruikelijke van alle raambekleding en dat is niet zonder reden. Deze bekledingen zijn er in een overvloed aan texturen, stoffen, dessins en patronen om aan elke esthetische eis te voldoen. Hoewel er veel opties...

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

Betonnen gebouwen gaan langer mee en vergen minder onderhoud. Ze overleven rampen beter en kunnen tijdens hun leven vele malen worden hergebruikt, wat betekent dat er minder gesloopt en herbouwd hoeft te worden. Duurzaamheid is het vermogen van een gebouw om tijdens...

Kweektenten

Kweektenten

In dit artikel op Uvag bespreken we wat een kweektent is en wat de belangrijkste kenmerken ervan zijn. Wat is een kweektent? Een kweektent is een speciaal soort tent die wordt gebruikt voor het kweken van planten. De tenten zijn gemaakt van stevig, hoogwaardig...