Selecteer een pagina
Dierengeluiden

13/03/2022

Dierentuinen in Nederland

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Dierentuinen in Nederland met een mooie Youtubefilm. Bron: ‘Pretlettertjes’ Youtube.

Hé hallo en welkom bij de dierentuin. Het is al bijna ochtend. Zullen we samen de dieren wakker maken? Wakker worden allemaal. Tijd om op te staan. Hallo lieve olifant (je hoort het dierengeluid van de olifant) Wat zegt de Olifant? De olifant trompettert. 1, 1 Olifant. Hallo lieve Giraffe, Tijd om op te staan. Wat zegt de Giraffe? De giraffe ritselt met de blaadjes (je hoort het geluid van ritselen) Ritsel, ritsel zegt de giraffe. 1, 2, 2 Giraffen.

Dierentuinen in Nederland

Hallo lieve Flamingo.

Wakker worden! Wat zegt de Flamingo? (je hoort het dierengeluid van de flamingo) De Flamingo die toetert. Toet toet, zegt de flamingo 1, 2, 3. 3 Flamingo’s. Hallo lieve Krokodil, wakker worden. Tijd om op te staan. Wat zegt de Krokodil? (je hoort het dierengeluid van de krokodil) Hisss, hisss, zegt de krokodil Maar meneer Krokodil, bent u nog zo moe? Wat een grote gaap (je hoort de krokodil gapen) Het is nu echt tijd om wakker te worden.

1, 2, 3, 4. 4 Krokodillen.

Hallo lieve aap, wakker worden (je hoort het dierengeluid van een aap) Wat zegt de aap? oe-oe-a-a oe-oe-a-a zegt de aap (je hoort het geluid van de aap) 1, 2, 3, 4, 5. 5 apen

Hallo lieve penguïns

Tijd om op te staan. Wat zegt de penguïn? De penguïn die snatert snater, snater, snater, snater, zegt de penguïn (PLONS) Wat een goeie zwemmers! (PLONS) Heel knap! 1, 2, 3, 4, 5, 6. 6 penguïns.

Hallo lieve Zebra

Wakker worden! Wat zegt de Zebra? (je hoort het dierengeluid van de zebra) hi-hi-hiii zegt de Zebra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. 7 Zebra’s.

Hallo lieve Tijger.

Wakker worden! Wat zegt de Tijger? (je hoort het dierengeluid van de tijger) grrrr grrrr zegt de Tijger 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. 8 Tijgers

Hallo lieve Beer

Tijd om op te staan. Wat zegt de Beer? (je hoort het dierengeluid van de beer) brom brom, brom brom,zegt de beer 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. 9 Beren.

Hallo lieve leeuw.

Wakker worden! Wat zegt de Leeuw? Waaa, waaa! Zegt de Leeuw (je hoort het dierengeluid van de leeuw) Waaaa, waaaa! Doe maar mee, dat kan jij ook! Waaaaa! Deze leeuwen zijn nog steeds een beetje moe. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. 10 Leeuwen. Ik vond het erg leuk dat je er was! En ik zie je graag de volgende keer weer. Dag! Tot de volgende keer!

Nu – Vriendjespost!

(je hoort de brievenbus open gaan) Vriendjespost! Hallo Miley! Bedankt voor je post. Miley is 2 jaar en is grote fan van Meo de Leeuw. Je krijgt de groetjes van hem, Miley. De broertjes Matheo en Marco zijn gek op auto’s. Tussen de middag eten ze heerlijk gezond fruit, en kijken ze samen naar Pretlettertjes.

 

Bedankt Matheo en Marco, voor jullie leuke foto.

Dit is ook een vriendinnetje van ons. Dit is Emma. Zij weet alles van groenten en fruit, en kijkt dan ook graag naar de aflevering over boodschappen doen. Hallo Mick! Wat leuk dat je post hebt gestuurd. Mick is twee jaar en hij is groot fan van wilde dieren. En Pretlettertjes, dat vindt hij dolle pret. Dag Mick! (je hoort kinderen juichen) En als laatste ons vriendje Jippe. Jippe is 4 jaar geworden! (je hoort een feest toeter) Van harte gefeliciteerd Jippe! Ik hoop dat je een geweldige verjaardag hebt gehad. Bedankt voor het sturen van jullie post. En wil jij, als kleine grote Pretlettertjes fan ook iets opsturen? Stuur dan samen met papa of mama iets naar ons op. Ik ben heel benieuwd naar jullie post. Dag!

Tot de volgende keer!

Lees meer blogs op onze website: Uvag.nl

 

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Chemische Peelings en Meitu Huidscan: het geheim van een stralende huid

Chemische Peelings en Meitu Huidscan: het geheim van een stralende huid

Onze huid is een prachtig orgaan dat we allemaal koesteren en verzorgen. Het is ons visitekaartje en weerspiegelt onze gezondheid en levensstijl. Maar soms heeft onze huid een beetje extra liefde en aandacht nodig om haar natuurlijke schoonheid te laten stralen. Hier...

Overkapping tuin

Overkapping tuin

De zomers in Nederland zijn vaak kort en onvoorspelbaar. Hoewel het aantal dagen met zon de laatste jaren toeneemt, is de zomer meestal om voordat je er erg in hebt. Wie langer wil genieten van de tuin, of zelfs in de winter het “buitengevoel” wil ervaren, zou een...