Selecteer een pagina
Hoe stel ik de versnelling van mijn fiets af

20/01/2022

Damesfiets

Versnellingen op een fiets helpen de fietser om zich door alle soorten terreinen te bewegen. Het versnellingssysteem helpt niet alleen bij het rijden op de fiets, het maakt de rit ook comfortabeler en aangenamer. Het voorwiel van de fiets is voorzien van kettingbladen en de achterwielen van cassette tandwielen. Het versnellingssysteem is verbonden met deze onderdelen op het voor- en achterwiel. De berijder schakelt om een verandering in deze onderdelen op het voor- en achterwiel te veroorzaken.

In de huidige sekseneutrale wereld is fietsen niet beperkt tot mannen. Ook vrouwen blijken geweldige fietsers te zijn. Een damesfiets met versnellingen is vergelijkbaar met een gewone herenfiets met versnellingen. Het voornaamste verschil is dat van het frame van de fiets. De fietsen die speciaal voor vrouwen zijn gemaakt zullen een korte stackhoogte hebben. Dit is te wijten aan het feit dat vrouwen meestal korter zijn dan mannen. Op dezelfde manier hebben damesfietsen met versnellingen een kortere reach, omdat vrouwen een kortere romplengte hebben.

Damesfiets vs Herenfiets

Herenfiets met versnellingen en damesfiets met versnellingen zullen voor het eerst een afstelling van hun versnellingssysteem nodig hebben voordat ze de fietser een plezierige rit bezorgen. Er zijn een aantal stappen. In stap 1 hangt u de fiets op of zet u de fiets ondersteboven, zodanig dat de wielen in de lucht hangen. Zet de versnelling in de hoogste versnelling en draai langzaam aan de pedalen zodat de ketting in het kleinste tandwiel van de cassette kan gaan. In stap 2 moet de kabel bevestigingsbout worden verwijderd om de kabel uit de weg te halen. Gebruik bij stap 3 één hand om de pedalen te draaien en de andere hand om de derailleur in de richting van het achterwiel te duwen. Als de binnenste schroef van de derailleur correct is afgesteld, zal de ketting op het grootste tandwiel gaan liggen. Bij stap 4 moet de veer van de derailleur de derailleur naar buiten op het kleinste tandwiel duwen. In stap 5, als de derailleur eenmaal tussen de hoge en lage tandjes op de cassette is afgesteld, monteert u de versnellingskabel en zet u de bout vast. Gebruik bij stap 6 de versnellingspook om alle versnellingen te proberen. Als er een probleem lijkt te zijn bij het schakelen, draai de kabel dan weer los en zet hem weer vast. Controleer bij stap 7 alle bouten opnieuw en draai ze vast voor een veilige rit.

Spirit fietsen

Stel bij stap 8 de voorderailleur af. Draai de bevestigingsbout los en beweeg de kabel uit de weg. Controleer bij stap 9 of de voorderailleur parallel staat met het kettingring. Zorg voor een ruimte tussen het grootste kettingwiel en de onderkant van de buitenste plaat.  Stel bij stap 10 de binnenste stelschroef zodanig af dat de ketting op het kleinste kettingring in het midden van de derailleur ligt. Bij stap 11, als de ketting op het kleinste tandwiel achter zit, moet de voorderailleur in het grootste kettingring zitten. Plaats bij stap 12 de verwijderde kabel terug en draai de bout weer stevig vast. Voordat u aan een lange rit begint, test u de fiets op lage snelheid. 

Een fiets kopen bij een fietsenwinkel in Eindhoven is niet zo moeilijk. Er zijn veel online winkels, maar ook fysieke winkels waar u een fiets kunt kopen. Eindhoven herbergt een groot aantal winkels die fietsen verkopen. Fietsenwinkel Eindhoven is hier een voorbeeld van. Hier kunt u niet alleen terecht voor nieuwe fietsen, maar ook voor alle andere benodigdheden op fietsgebied.

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Bedrijfsuitje Rotterdam

Bedrijfsuitje Rotterdam

Vandaag heb je op je werk te horen gekregen dat je het volgende bedrijfsuitje moet gaan organiseren. Dit bedrijfsuitje moet ook nog een keertje origineel zijn, dus een bowlingbaan afhuren en daarna wat eten in een restaurant zit er deze keer niet in. Wat nu? Het...

Luxueuze Bikes: Op de drempel van verfijnde fietservaring

Luxueuze Bikes: Op de drempel van verfijnde fietservaring

Fietsen is veel meer dan alleen een manier om van punt A naar punt B te komen; het is een levensstijl. Voor diegenen die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde fietservaring, zijn luxueuze fietsen een poort naar een wereld van verfijning en genot. In dit artikel gaan we...