Selecteer een pagina
Hoeveel gewicht kan een vouwfiets dragen?

10/01/2022

Fiets kopen

Het hebben van een vouwfiets kan zeer nuttig zijn omdat deze fietsen zeer draagbaar zijn, licht van gewicht, gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Hetzij op een fietsroute die u simpelweg in uw auto kan plaatsen en meenemen waar u maar wilt, of als u een fan bent van downhill mountainbiken en wandelen dan kunt u uw vouwfiets op uw rug dragen (omdat ze licht van gewicht zijn) en gaan wandelen en ook genieten van downhill mountainbiken op uw weg terug.

U kunt ook een elektrische vouwfiets kopen, want ze zijn ook gemakkelijk verkrijgbaar in veel steden zoals Rotterdam, dus u kunt een vouwfiets of elektrische vouwfiets kopen bij de Fietsenwinkel in Rotterdam.

Een opvouwbare E-bike kan een zeer efficiënt vervoermiddel zijn omdat u er lange afstanden mee kunt afleggen. Omdat ze licht van gewicht zijn en zeer weinig ruimte innemen hoeft u zich geen zorgen te maken over parkeren, sommige opvouwbare e-bikes zijn zo klein dat u ze op uw werkplek mee kunt nemen, maar zoals gezegd heeft elk pro zijn eigen nadelen, zo ook opvouwbare en elektrische vouwfietsen.

Het nadeel van een vouwfiets is de gewichtslimiet, de meeste vouwfietsen hebben een lagere gewichtslimiet dan een conventionele fiets. In dit artikel gaan we op zoek naar de reden hiervoor en bespreken we ook enkele oplossingen voor dit probleem.

Waarom hebben opvouwbare fietsen en opvouwbare e-bikes gewichtslimieten?

Bijna alle soorten fietsen of elk type voertuig dat op de markt wordt verkocht heeft een gewichtslimiet waarboven de structuur van het voertuig geen verder gewicht kan dragen en in stukken zou kunnen breken bij het toevoegen van nog meer gewicht. Het echte probleem met opvouwbare fietsen is dat deze gewichtslimiet voor opvouwbare fietsen en opvouwbare E-bikes veel lager lijkt te zijn in vergelijking met de gewichtslimiet van conventionele fietsen en E-bikes. De reden hierachter is de structuur van de opvouwbare fiets. Om de fiets draagbaar en lichtgewicht te maken, maken bedrijven structurele veranderingen in vouwfietsen zoals het kort maken van banden, het veranderen van framemateriaal en vele andere compromissen moeten worden gemaakt om de vouwfiets opvouwbaar te maken. Waaronder ook scharnieren in het frame die de fiets opvouwbaar maken, al deze veranderingen resulteren in de verminderde structurele sterkte van de fiets en dus het verminderen van het gewicht dragende capaciteit van de fiets. De meeste opvouwbare fietsen kunnen niet meer dan 90 kilo aan gewicht dragen.

Spirit fietsen

Kan iemand die meer dan 90 kilo weegt nooit op een vouwfiets rijden?

De technologie van opvouwbare fietsen verbeteren snel, we komen met nieuwe ideeën en oplossingen. Als gevolg van de vooruitgang die is geboekt in de technologie van opvouwbare fiets zijn er verschillende opvouwbare fietsen en opvouwbare elektrische fietsen op de markt die fietsers kunnen dragen van meer dan 90 kilo en zelfs 135 kilo. Met een beetje onderzoek kunt u een geschikte opvouwbare fiets of opvouwbare e-bike voor uzelf gemakkelijk vinden. U kunt ook gemakkelijk fietsen kopen voor een hoger gewicht bij de Fietsenwinkel in Rotterdam. Aangezien er een verscheidenheid aan opvouwbare fietsen en opvouwbare E-bikes beschikbaar zijn in de lokale winkels van Rotterdam. Enkele voorbeelden van opvouwbare E-bikes met een hoger gewicht zijn Lectric-XP (125 kilo), Rad Power Bikes РRadMini 4 (125 kilo), Quietkat РVoyager (150 kilo), enz. Voorbeelden van normale vouwfietsen met een hoger gewicht zijn: • Spirit E-folding N3 elektrische vouwfiets, • Montague Paratrooper Mountain Folding Bike, • CHANGE DF 702 Lightweight Full Size Road Folding Bike, • Brompton S1E, • Enz.

Maak kennis met een mooi Nederlandse fietsmerk ‘Spirit’

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Leiden, de prachtige historische stad in het hart van Nederland, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, schilderachtige grachten en levendige atmosfeer. Maar naast zijn architectonische pracht en geschiedenis heeft Leiden ook een bloeiende culinaire scene die...

Catering in Haarlem: Culinaire uitmuntendheid in het hart van Nederland

Catering in Haarlem: Culinaire uitmuntendheid in het hart van Nederland

Haarlem, een stad gelegen in de levendige provincie Noord-Holland, staat bekend om haar rijke geschiedenis, schilderachtige grachten en bloeiende culinaire scene. Onder de overvloed aan gastronomische hoogstandjes die Haarlem te bieden heeft, springen cateringdiensten...