Selecteer een pagina
Waarom beweging goed voor je is

02/05/2022

Beweging

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Waarom beweging goed voor je is. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Practical Wisdom – Interesting Ideas

Je weet dat sporten goed voor je is, maar weet je ook hoe goed? Ontdek hoe lichaamsbeweging jouw leven kan verbeteren, van het stimuleren van jouw humeur tot het verbeteren van dagelijkse activiteiten. Wil je je beter voelen, meer energie hebben en zelfs jaren aan je leven toevoegen? Gewoon oefenen. De gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit zijn moeilijk te negeren. Iedereen heeft baat bij lichaamsbeweging, ongeacht leeftijd, geslacht of fysiek vermogen. Meer overtuiging nodig om in beweging te komen? Bekijk deze manieren waarop lichaamsbeweging kan leiden tot een gelukkiger, gezonder jij.

Oefening controleert het gewicht

Lichaamsbeweging kan overtollige gewichtstoename helpen voorkomen of helpen om het gewichtsverlies te behouden. Als je aan lichaamsbeweging doet, verbrand je calorieën. Hoe intenser de activiteit, hoe meer calorieën je verbrandt. Regelmatig naar de sportschool gaan is geweldig, maar maak je geen zorgen als je niet elke dag een groot deel van de tijd kunt vinden om te sporten. Elke hoeveelheid activiteit is beter dan helemaal geen. Om de vruchten van lichaamsbeweging te plukken, moet je gewoon de hele dag actiever worden – neem de trap in plaats van de lift of voer jouw huishoudelijke taken uit. Consistentie is de sleutel.

Lichaamsbeweging bestrijdt gezondheidsproblemen en ziekten

Bezorgd over hartaandoeningen? In de hoop hoge bloeddruk te voorkomen? Wat jouw huidige gewicht ook is, actief zijn verhoogt het hoge-dichtheid-lipoproteïne (HDL)-cholesterol, het “goede” cholesterol, en het vermindert ongezonde triglyceriden. Deze een-tweetje zorgt ervoor dat je bloed soepel blijft stromen, waardoor je risico op hart- en vaatziekten afneemt. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het voorkomen of beheersen van veel gezondheidsproblemen en zorgen, waaronder:

• Hartinfarct

• Metaboolsyndroom

• Hoge bloeddruk

• Type 2 diabetes

• Depressie

• Spanning

• Veel soorten kanker

• Artritis

Het kan ook helpen de cognitieve functie te verbeteren en het risico op overlijden door alle oorzaken te verlagen.

Lichaamsbeweging verbetert de stemming

Een emotionele lift nodig? Of behoefte aan ontstressen na een stressvolle dag? Een sportschoolsessie of stevige wandeling kan helpen. Lichamelijke activiteit stimuleert verschillende chemische stoffen in de hersenen waardoor je je gelukkiger, meer ontspannen en minder angstig kunt voelen. Je kunt zich ook beter voelen over uw uiterlijk je jezelf als je regelmatig sport, wat jouw zelfvertrouwen kan vergroten en jouw zelfrespect kan verbeteren.

Oefening verhoogt de energie

Gewikkeld door boodschappen of huishoudelijke taken? Regelmatige lichaamsbeweging kan jouw spierkracht verbeteren en jouw uithoudingsvermogen vergroten. Oefening levert zuurstof en voedingsstoffen aan jouw weefsels en helpt jouw cardiovasculaire systeem efficiënter te werken. En wanneer jouw hart- en longgezondheid verbeteren, heb je meer energie om dagelijkse klusjes aan te pakken.

Lichaamsbeweging bevordert een betere nachtrust

Moeite met snoozen? Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen sneller in slaap te vallen, beter te slapen en jouw slaap te verdiepen. Sport gewoon niet te dicht bij het naar bed gaan, anders ben je misschien te energiek om te gaan slapen.

Sporten kan leuk zijn en sociaal!

Lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit kunnen plezierig zijn. Ze geven je de kans om te ontspannen, te genieten van het buitenleven of gewoon deel te nemen aan activiteiten waar je blij van wordt. Lichamelijke activiteit kan je ook helpen contact te maken met familie of vrienden in een leuke sociale omgeving. Dus volg een dansles, ga de wandelpaden op of sluit je aan bij een voetbalteam. Zoek een fysieke activiteit die je leuk vindt en doe het gewoon. Verveeld? Probeer iets nieuws, of doe iets met vrienden of familie.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Rijschool in Nieuwegein

Rijschool in Nieuwegein

Je woont in Nieuwegein, en je bent zojuist 16 en een half jaar geworden, en je denkt, ik wil met het halen van mijn rijbewijs beginnen! Maar waar kan ik nu een goede, betrouwbare, en ook niet al te dure rijschool vinden, waar ik mijn rijlessen kan gaan nemen en waar...

Waarom huilen we?

Waarom huilen we?

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Wat te doen als je je leven haat. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Martin Georgiev Sommige mensen huilen tijdens commercials, terwijl anderen alleen huilen bij heel...

Wat te doen als je je leven haat

Wat te doen als je je leven haat

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Wat te doen als je je leven haat. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Nathaniel Drew Het lijkt misschien cliché, maar het leven is hard. Van opgroeien en werken tot...