Selecteer een pagina
Waarom is het nodig om een boxspring te hebben

22/02/2023

Boxsprings

Wil je jouw bed upgraden of een wijziging aanbrengen, maar weet je niet zeker welke onderdelen essentieel zijn en welke je kunt negeren? Een boxspring is misschien een van die items waar je het over hebt, en er zijn een paar factoren die je nodig hebt om te bepalen of dit product nodig is of niet. We hebben een gids samengesteld met alles wat je moet weten over boxsprings om je te helpen erachter te komen wat je nodig hebt voor jouw bed. Lees verder om erachter te komen hoe dit product jouw slaapruimte kan verbeteren.

Wat is een boxspring?

Een boxspring of traagschuim matrassen is een ondersteunende eenheid die jouw matras optilt en als onderdeel van de fundering dient. Deze zijn meestal even groot als de matras en zijn gebouwd met een houten frame, met veren in het midden en een stoffen hoes. Onlangs zijn veel fabrikanten gestopt met het plaatsen van echte veren in hun producten. Sommige hebben nog steeds veren aan de binnenkant die helpen bij het absorberen van jouw lichaamsgewicht, waardoor jouw bed na verloop van tijd stevig en ondersteunend zou moeten blijven.

Heb je echt een boxspring nodig?

Ongeacht of je een boxspring of gebruikt of niet, je zult jouw matras ergens moeten plaatsen. Als je ervoor kiest om geen boxspring te gebruiken, waar ga je dan je bed op zetten? Laten we een paar verschillende opties doornemen: • Je kunt jouw bed op de grond zetten. • Je kunt een platformbed gebruiken. • Je kunt een verstelbare basis kopen Hoewel je bed op de grond zetten misschien zuiniger is, is het misschien niet zo esthetisch en kan het moeilijk zijn om in en uit te stappen als je ouder bent. Sommige mensen genieten van de extra hoogte die een boxspring kan bieden, vooral in combinatie met een metalen frame. Een platformbed is ook een optie. Platformbedden bevatten een verhoogd frame met een stevige basis, zoals lattenbodem, massief of metaal. Als je het geld te besteden hebt, wil je misschien kijken naar een verstelbaar bed. Een verstelbare bodem kan op afstand worden bediend om jouw matras te buigen, te buigen en op te tillen. Als je van plan bent om een inklapbaar metalen frame bij je matras te gebruiken, dan moet je een boxspring gebruiken om structuur en ondersteuning in het midden te bieden.

Boxsprings kopen in Amsterdam

Bepaalde funderingen hebben meestal geen boxspring nodig, zoals een versterkt metalen frame, een platformbed (zowel massief als lattenbodem) en een verstelbare bodem. Elk van deze funderingen biedt een structuur die het gewicht van de slaper gelijkmatig verdeelt, waardoor een boxspring overbodig wordt. Wil je een langdurig slaap oplossing benutten? Dan is een boxspring de juiste optie!

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Leiden, de prachtige historische stad in het hart van Nederland, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, schilderachtige grachten en levendige atmosfeer. Maar naast zijn architectonische pracht en geschiedenis heeft Leiden ook een bloeiende culinaire scene die...

Catering in Haarlem: Culinaire uitmuntendheid in het hart van Nederland

Catering in Haarlem: Culinaire uitmuntendheid in het hart van Nederland

Haarlem, een stad gelegen in de levendige provincie Noord-Holland, staat bekend om haar rijke geschiedenis, schilderachtige grachten en bloeiende culinaire scene. Onder de overvloed aan gastronomische hoogstandjes die Haarlem te bieden heeft, springen cateringdiensten...