Selecteer een pagina
Wat te doen als je je leven haat

06/05/2022

Wat te doen als je je leven haat

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Wat te doen als je je leven haat. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Nathaniel Drew

Het lijkt misschien clich√©, maar het leven is hard. Van opgroeien en werken tot rekeningen betalen, budgetten in evenwicht houden en kinderen krijgen en opvoeden, ‘volwassen worden’ kan moeilijk zijn. En laten we eerlijk zijn: sommige dagen zijn zwaarder dan andere. Maar wat moet je doen als je je hopeloos voelt en het gevoel dat je je leven haat niet iets van voorbijgaande aard is, veroorzaakt door een plotselinge omstandigheid?

Beoordeel de basis

Natuurlijk hangt de “actie” af van de bron van je ongeluk. Hoewel bepaald basisgedrag voor de hand liggend lijkt, dat wil zeggen dat iedereen weet hoe belangrijk het is om gezond te eten, regelmatig te bewegen en voldoende slaap te krijgen , worden deze factoren vaak over het hoofd gezien als het gaat om het verbeteren van jouw leven en/of stemming. Dus beoordeel, voordat je drastische maatregelen neemt, hoeveel balans je hebt op deze verschillende gebieden van jouw leven.

Vermijd vergelijkend denken

De meeste mensen hebben een innerlijke criticus: een stemmetje in hun hoofd dat hen vertelt dat ze niet goed genoeg, slim genoeg of niet genoeg doen – en die stem kan aanzienlijke schade aanrichten. Ze zeggen dat vergelijking de dief van vreugde is, en met goede reden. Jezelf vergelijken met anderen kan de voortgang vertragen en je tot mislukking leiden. Het is ook een buitengewoon ontmoedigende gewoonte. Richt in plaats daarvan je aandacht op jezelf en waar je goed in bent. Maak een lijst van successen of prestaties en vier ze – dagelijkse bevestigingen zijn hier handig – en vermijd situaties die vergelijkend denken in gang zetten, zoals sociale media.

Oefen dankbaarheid

Een andere manier om je kijk op het leven te verbeteren, is door vrijwilligerswerk te doen of iemand anders te helpen. Waarom? Omdat door dat te doen de aandacht afleidt van wat er mis is in jullie wereld en je een deel kunt zijn van een oplossing voor een ander probleem. Echter, als dit de route is die je neemt, zorg er dan voor dat je niet simpelweg jouw problemen vermijdt om de problemen van iemand anders te behandelen. Dat laatste zal je alleen maar meer ongemak bezorgen. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat soms ernstige zelfhaat en angst tekenen zijn van een ernstiger probleem. Als het haten van je leven leidt tot een volledig verlies van interesse in dingen waar je altijd van hebt genoten, als je geen motivatie hebt om te doen wat nodig is voor het dagelijks functioneren, als je een dramatische verandering in je eetlust hebt gehad en verlies of gewichtstoename, als je je vermoeid voelt, of niet kunt slapen, en/of als u geïsoleerd raakt van familie en vrienden en gedachten heeft als: het zou gewoon eenvoudiger zijn als ik er niet meer was, kun je te maken krijgen met een psychische aandoening. Elke combinatie van deze symptomen geeft aan dat je mogelijk bent overgestapt naar een klinische depressie. Overweeg om een vertrouwde vriend of familielid in vertrouwen te nemen. Als je merkt dat je nog steeds ontevreden bent met het leven nadat je je denkpatronen en gedrag hebt veranderd, is het tijd om een plan te maken.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Verrijk je kennis door te lezen naar informatieve artikelen.

Op Uvag.nl tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals: 

Alle berichten

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Catering in Leiden: Een culinair avontuur in de sleutelstad

Leiden, de prachtige historische stad in het hart van Nederland, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, schilderachtige grachten en levendige atmosfeer. Maar naast zijn architectonische pracht en geschiedenis heeft Leiden ook een bloeiende culinaire scene die...